TÁMOP 6.1.2.-11/1-2012-0936

Egészségesebben, tudatosan élni a Diótörőkkel

1-300x212

Európában nagy hagyománya van a civil szervezetekkel való tartalmas együttműködésnek az élet számtalan területén.

Az újabb csatlakozók között hazánkra mindez elég gyengén jellemző, csakúgy, mint az egészségben élés fontosságának, az életminőség tudatos javításának szelleme, ami a régebbi tagországokban mindennapos gyakorlat.

Mindez kifejeződik az egészségstatisztikai adatokban csakúgy, mint a mindennapi élet szervezésében.

Magyarország nagyon rosszul áll ebben az összevetésben, az országon belül pedig régiónként is nagy eltérések tapasztalhatók.

A Diótörés Alapítvány a Somogy megyei (DDR) intézményében megvalósított pályázata ezt az állapotot hivatott javítani. Itt betekinthet a DD-i régióban megvalósuló, de hatását tekintve országosan is ható pályázatunkba.

A TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0936 pályázatunk keretében „Az egészségtudatos magatartást kialakító, fejlesztő életmód-, prevenciós, önismereti programok” mentén segítünk a rossz élethelyzetben lévő, veszélyeztetett fiataloknak, akik közül sokan állami intézményekből, egyháziaktól, részben saját felkutató munka alapján kerültek az alapítvány ellátásába, amit jelenleg az alapítvány Somogy megyei bentlakásos intézményében vesznek igénybe.

Felmérés alapján készült el az az egészségterv, melynek keretében a fiatalok szervezett keretek között sajátítják el a mindennapokban az egészségesebb életvezetés alapjait mind külső (higiénia, táplálkozás, sport, stb) mind belső ( mentálhigiéné, konfliktuskezelés, stb.) téren.

Projekt elsődleges helyszíne, Diófa Otthon, Somogy megye