Intézményeink

Alacsonyküszöbű Dióverő Szolgálat (ADSZ):

Cím: 1135, Budapest Róbert Károly krt. 102.
Telefon: +36 1 788 0760

MINDEN ÚJ JELENTKEZŐT ITT FOGADUNK!

Az alacsonyküszöbű szolgáltatás célja az intézetekben felnőtt, sok esetben hajléktalan szenvedélybetegek és veszélyeztetett fiatalok széles körű elérése, fogadása és ellátása, a szerhasználat és járulékos ártalmai csökkentése, az életvitelbeli változás ösztönzése.

Az Alacsonyküszöbben nyújtott programok, foglalkozások, a teljesség igénye nélkül:

 • állapotfelmérés;
 • krízisintervenció;
 • étkezés;
 • önéletrajzírás, álláskeresés, munkára való felkészítés, munka megtartásának segítése;
 • lakhatás elősegítése, szervezése;
 • ruházkodás, higiénia megteremtése;
 • orvosi ellátáshoz juttatás (beleértve a pszichiátriai segítségnyújtást is);
 • segítő beszélgetés, tanácsadás, pszichés támogatás, önismereti munka;
 • életvezetés segítése;
 • kreatív, művészeti foglalkozások;
 • audiovizuális foglalkozások;
 • háztartási alapismeretek;
 • praktikus, hétköznapi ismeretek, jártasságok átadása;
 • kommunikációfejlesztés, stressztűrő képesség javítása;
 • asszertív technikák elsajátítása;
 • szociális, társas kapcsolatok elősegítése, megélése, megtartása;
 • drop-in szolgáltatás;
 • ártalomcsökkentés;
 • klubszerű foglalkozások, beszélgetések;
 • csoportterápia;
 • melegedő, pihenő funkció;
 • közösségi programok szervezése;
 • indoor és outdoor élményterápiás foglalkozások;

Nyitva tartás:
Hétfő: 10:00 – 14:00
Kedd: 10:00 – 14:00 (TEAM)
Szerda: 14:00 – 20:00
Csütörtök: 10:00 – 17:00
Péntek: változó

Dióhéj Otthon – Hajléktalan Fiatalok Átmeneti Otthona:

Az intézmény országos ellátási körzettel Budapest XVIII. kerületében működik 1999 óta, összesen 14 koedukált férőhellyel és 2 fő támogatott lakhatás 2016 óta. Bekerülés előgondozás – előzetes rehabilitációs fejlesztés és szerződéskötés – után lehetséges. Általános elvárás minden fiatallal szemben, hogy munkaviszonnyal rendelkezzen, fizetéséből fedezze az életszükségleteit, mindennapi kiadásait, kössön előtakarékossági szerződést, melynek összege mindig az aktuális fizetéséhez aránylik. Az intézményben térítési díj nincs, az előtakarékosság viszont elengedhetetlen. Fenti feltételek megteremtéséhez az előgondozás során a szakemberektől minden segítséget megkap, akinek erre szüksége van.

Diófa Rehabilitációs Otthon:

2022. nyarán 20 éves fennállását ünnepelhette a szociális szakma a Diótörés Alapítvány lullai Diófa Rehabilitációs Otthonának, mely elsősorban volt állami gondozott, hajléktalanná vált fiatalok számára nyújtotta a számukra kidolgozott európai színvonalú szakmai programban (miliőterápia) azt az ellátást (egészségügyi, szociális, foglalkoztatási, terápiás, képzési, stb.), melynek mentén esélyük nyílt ellépni az utcán meghalás, a börtön, az emberség alatti létformák által kínált determinációk elől.
20 év alatt sokat fordult a világ, az akkor lefektetett szakmai alapokat szétzúzták a megváltozott hazai körülmények, újak nem épülhettek ki, így sok más szolgáltatóhoz hasonlóan meg kellett hozni a fájdalmas fenntartói döntést a bezárásról. Európában vállalható szinten ma Magyarországon nem lehet ilyen ellátást a Szociális Munkások Etikai Kódexe alapján fenntartani és biztonságosan működtetni.
Alakulásunk és működésünk a hazai méltatlan alulfinanszírozottság miatt eddig is csak az EU és a norvég költségvetési források bevonása mellett volt biztosított, melyek már nem elérhetők számunkra.
A mindenki számára veszteséges helyzetben – a további bajok enyhítése érdekében- kellett meghoznunk ezt a döntést.
A 20 év alatt itt talpra állt fiataloknak (számuk több 100-as nagyságrendben mérhető) és a velük dolgozó szakembereknek kijáró tisztelettel, szűkített formában tovább viszi egyéb szolgáltatásait a Diótörés Alapítvány, melyről a honlapon ( www.diotores.hu) , email-ben (diotores@diotores.hu) és telefonon ( 06-70-3132-914) , illetve személyesen a Budapest, XIII.k. Róbert K. krt. 102. alatti intézményünkben tudunk további felvilágosítást adni az igénylők és a kollégák számára.
További bezárásokra remélhetőleg nem kerül sor, ezt elősegíthetik a 12001008-01215958-00100002 bankszámlánkra eljuttatott felajánlásaikkal, melyet minden esetben közhasznú feladataink ellátására fordítottunk eddig is, ez után is.
Diótörés Alapítvány kuratóriuma

Diókert Ambulancia:

Addiktológiai és pszichiátriai szakrendelő rászorulók részére, annak érdekében, hogy minél hamarabb kikerülhessenek a hajléktalan létből vagy ne váljanak azzá.

2014. április 1-jén a Norvég Alap támogatásával megnyitottuk a rászorulók számára pszichiátriai és addiktológiai szakrendelőnket.
Jelentkezés az Alacsonyküszöbű Dióverő Szolgálaton (XIII. kerület, Róbert Károly krt. 102.) vagy az alábbi telefonok valamelyikén keresztül lehetséges: 06/1 780-05-10, 06/1 239-14-20
Az ambulancia országos ellátású, beutalóra nincs szükség, de csak érvényes TAJ számmal rendelkezőket tudunk fogadni! Szociális munkás segít azoknak, akiknek esetleg nincs egészségügyi biztosítási jogviszonyuk (nem érvényes a TAJ).
Rendelésünkön a pszichiátriai és addiktológiai szakorovosi szakma
szabályainak megfelelően zajlik a segítségnyújtás, mindenki
személyre szabott gyógyszeres kezelésben és/vagy pszichoterápiában vesz
részt.
A szakrendelő címe: 1073 Budapest, Kertész utca 24-28. 1 em. (lifttől balra)
Nyitvatartásunk:
hétfő: 06:00 – 20:00
kedd: 14:00 – 20:00
szerda: 06:00 – 20:00
csütörtök: 14:00 – 20:00
péntek: zárva
Az Ambulancia szolgáltatásait a szakorvos mellett további szakemberek egészítik ki.

A Diókert Ambulancia ad helyt a Diótörés Alapítvány felnőttképzési tevékenységének is.
Engedélyezett képzési programunk címe: Segítségnyújtás, esetmegbeszélés tréning (D-körös program, kreditpontok nem szerezhetők). Jelenleg hirdetett képzésünk nincs folyamatban.
A képzés nyilvántartásba vételi száma: E-000847/2014/D001.

De Jó Dió Otthon:

A De Jó Dió Otthonban a Diótörés Alapítvány támogatott lakhatást biztosítunk enyhe- és középsúlyos értelmi sérültek számára 2016 elejétől. Elődje a Frim Jakab Lakóotthon volt, ennek átalakulásaként került szoros együttműködésbe az Alapítvány a  XIII. Kerületi Önkormányzattal az új ellátási forma megszervezésre. Ennek eredményeképpen 11 koedukált férőhellyel rendelkező tartós bentlakásos – a Diótörés Alapítvány összes ellátásban működő szakmai protokollok mentén, aminek múltja már 20 évre nyúlik vissza – intézmény nyitotta meg a kapuit. Itt élik – állandó segítséggel a szükségletfelmérésre alapozottan – mindennapjaikat, összességében már több mint tíz éve a legrégebbi igénybevevők.

Az itt folyó szakmai munka: a mindennapi önálló élet kialakításának elősegítése; egészségi állapot fejlesztése, folyamatos felülvizsgálatokra támaszkodva; foglalkoztatáshoz való hozzájutás segítése és megtartása; az önérdekérvényesítés fejlesztése; állandó pszichológiai és pszichiáteri terápia; minél magasabb szintű szociális biztonság kialakítása; a szabadidő hasznos eltöltése lehetőségeinek biztosítása; közösségi szociális munka során a társadalmi életbe való aktív részvétel erősítése