“Elsőként lakhatás…”

Projekt azonosító: EFOP-1.1.4-16-2017-00005
Projekt teljes neve: „A hajléktalanság nem a hajlék hiánya, hanem a hajlék megszerzésének, megtartási képességének a hiánya. Komplex “diótörés”-program, elsősorban a volt állami gondozott, utcai hajléktalanná vált, egyedülálló, családalapítás előtt álló fiatalok számára„
Támogatás intenzitása: 100%
Projekt kezdete: 2018.07.01.
Projekt vége: 2022.06.30.
Megvalósítási helyszín: 8660 Lulla, Petőfi Sándor u. 4.
Támogatási összeg: 310.000.000,-Ft

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy 2018. július 01. napjától a Diótörés Alapítvány megkezdte az EFOP-1.1.4-16-2017-00005 – “Elsőként lakhatás…” projekt szakmai megvalósítását.

Ebben a pályázatunkban célul tűztük ki a nemzeti, regionális és helyi fejlődést szolgáló egészségügyi és szociális infrastruktúrában jelen lévő intézményünkre alapozva, mely speciális szakmai programja alapján 15 éve képviseli az “Elsőként lakhatás” szemléletet, hogy létrejöjjön 48 hónap alatt minimum 5200 ún. “vendégéjszaka” a közterületről felkutatott, onnan “begondozott” rászorulók számára, munkásszállásokon, albérletekben, egyéb, szükségleteiknek a legjobban megfelelő lakhatási szolgáltatásokban. A megkereső tevékenység során kiemelt cél, hogy 25 év alattiakat is bevonjunk a programba, ezzel segítve a különösen sérülékeny korosztályt.

A résztvevő kliensek számára komplex, szükségletekhez igazodó szolgáltatáscsomagot nyújtunk, amelynek része a 48 hónap alatt a lakhatás mellett egyéni esetkezelés, munkatapasztalat-szerzés védett körülmények között mentorálással, egészségtudatosság fejlesztése, pszicho-edukáció, pszichiátriai- és addiktológiai konzultáció. A közösségi életbe való beilleszkedést csoportfoglalkozásokkal, szabadidős programok, kirándulások szervezésével segítjük.

A programból kilépő személyekkel a kapcsolattartás, egyéni szükségletekhez igazodó módon történő nyomonkövetés, kísérés folyamatos marad.

A projektet végigkíséri a: teljes körű projektmanagement, a kötelező nyilvánosság és tájékoztatás biztosítása esélyegyenlőségi és környezetvédelmi szempontok érvényesülésével. Cél, hogy a meglévő szakmai együttműködések erősödjenek és újak épüljenek ki, hálózatos formában.


Projekt azonosító: VEKOP-7.1.5-16-2017-00004
Projekt teljes neve: „A hajléktalanság nem a hajlék hiánya, hanem a hajlék megszerzésének, megtartási képességének a hiánya-Elsőként Diótörés. Komplex “diótörés”-program, elsősorban a volt állami gondozott, utcai hajléktalanná vált, egyedülálló, családalapítás előtt álló fiatalok számára„
Támogatás intenzitása: 100%
Projekt kezdete: 2021.01.01.
Projekt vége: 2022.12.31.
Megvalósítás főbb helyszínei: 1138 Budapest, Róbert Károly krt. 102.

                                                1188 Budapest, Dióhéj Otthon

                                                1073 Budapest, Kertész utca 24. (Diókert Szakambulancia)

Támogatási összeg: 49.253.284,-Ft

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy 2021. január 01. napjától a Diótörés Alapítvány megkezdte az VEKOP-7.1.5-16-2017-00004– “Elsőként lakhatás…” projekt szakmai megvalósítását.

Ebben a pályázatunkban célul tűztük ki az országos és budapesti fejlődést szolgáló egészségügyi és szociális infrastruktúrában jelen lévő intézményeinkre alapozva, melyek speciális szakmai programjuk alapján 25 éve képviselik az “Elsőként lakhatás” szemléletet, hogy létrejöjjön 24 hónap alatt minimum 1000 ún. “vendégéjszaka” a közterületről felkutatott, onnan “begondozott” rászorulók számára, munkásszállásokon, albérletekben, egyéb, szükségleteiknek a legjobban megfelelő lakhatási szolgáltatásokban. A megkereső tevékenység során cél, hogy a 25 év alattiakat is bevonjunk a programba, ezzel segítve a különösen sérülékeny korosztályt, valamint kiemelt cél az utcán élők munkaerőpiacra való re/integrálása.

A résztvevő kliensek számára komplex, szükségletekhez igazodó szolgáltatáscsomagot nyújtunk, amelynek része a 24 hónap alatt a lakhatás mellett egyéni esetkezelés, munkatapasztalat-szerzés mentorálással, egészségtudatosság fejlesztése, pszicho-edukáció, pszichiátriai- és addiktológiai konzultáció. A közösségi életbe való beilleszkedést csoportfoglalkozásokkal, szabadidős programok, kirándulások szervezésével segítjük.

A programból kilépő személyekkel a kapcsolattartás, egyéni szükségletekhez igazodó módon történő nyomonkövetés, kísérés folyamatos marad.

A projektet végig kíséri a teljes körű projektmanagement, a kötelező nyilvánosság és tájékoztatás biztosítása esélyegyenlőségi és környezetvédelmi szempontok érvényesülésével. Cél, hogy a meglévő szakmai együttműködések erősödjenek és újak épüljenek ki, hálózatos formában.